Dette er den første i en række af tips, tricks og ’best practise’ artikler noget af det ved du måske i forvejen, noget af det får du måske aldrig brug for – men der vil helt sikkert også være artikler, der indeholder guldklumper: ukendte finesser, smarte løsninger eller tidbesparende tricks.

Dette er den første i en række af tips, tricks og ’best practise’ artikler.

Noget af det ved du måske i forvejen, noget af det får du måske aldrig brug for – men der vil helt sikkert også være artikler, der indeholder guldklumper: ukendte finesser, smarte løsninger eller tidbesparende tricks.

Hvis du vil blive god til at bruge WordPress, så er du nødt til at bevæge dig ud af din egen komfortzone og prøve grænser af – der er ingen anden udvej. Jeg kan godt fortælle en masse, men du lærer det bedst ved at prøve det selv.

Men du er heldig: En WordPress-installation er svær at ødelægge!

Når det er sagt, så er det selvfølgelig ikke umuligt, så sørg for at have en backup, så du kan gå tilbage til noget der virker. Og lad nu være med at lave eksperimenterne på kørende websites med tusindvis af daglige besøgende, der er maser af andre muligheder for at prøve det af.

En billig webhost med masser af prøverum

Billigt webhotel

Jeg har en konto hos et webhotel, som kun bliver brugt til eksperimenter. Det er langt billigere for mig end at skulle have min egen server stående.

For kun 51 kr om måneden har jeg hos Servage enorme mængder plads og ingen umiddelbare begrænsninger i trafik eller databaser. Lige nu har jeg 10 live WordPress-installationer kørende derpå, plus et par ekstra, der kun er til afprøvning af nye plugins eller temaer. Der findes også andre leverandører med tilsvarende muligheder.

Pro Tip: Du får, hvad du betaler for når du køber webhotel

Så når du kan finde webhoteller fra 7 kr. til 250 kr. om måneden, så er det ikke bare fordi nogen tjener meget mere. Der er også en væsentligt kvalitetsforskel i deres ydelser.

Så når jeg anbefaler Servage til dine testinstallationer, så skal du ikke forveksle det med et blåt kvalitetsstempel fra min side. For eksempel er hastigheder på deres databasekald ikke noget at råbe hurra for, og det kan nogen gange være besværligt at få fat i en supporter, der kan løse problemer.

Derfor lægger mit hoveddomæne www.eid.dk heller ikke hos Servage, men i stedet hos den leverandør jeg bruger til de professionelle løsninger. Det er en reseller-løsning, så dem får du ikke navnet på her. Men det er den samme som jeg lægger de WordPress-løsninger, som jeg har lavet for kunder.

Næste artikel handler om sikkerhed, blandt andet backup – så lad være med at komme alt for meget galt afsted inden da!

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.