Instagram med flere konti

instagram

Hvis man er social media nørd eller bare gerne vil promovere sit sommerhus separat fra ens egen Instagram konto – så er man lidt på den med Instagrams egen app. Men der er heldigvis andre muligheder.

Instagram er stadig på vej frem som værktøj til at gøre reklame for brands og produkter. Og det uanset om det er tøj, personer eller sommerhuse.

Men hvis nu man gerne vil have en privat konto til egne fotos, der måske ikke altid harmonerer med et salgsbart produkt, så duer Instagrams app ikke. Den kan nemlig kun håndtere en enkelt konto.

Det giver som udgangspunkt også god nok mening set fra Instagrams synsvinkel, for de vil jo gerne fastholde den autencitet og øjeblikkelighed, der er deres varemærke. Og de går endda så vidt, at de ikke tillader andre apps at uploade to Instagram, det kan man kun gøre via deres egen app.
Så du kan godt med det samme glemme alt om at håndtere upload fra flere konti…

OPDATERING: Fra begyndelsen af februar 2016 tester InstaGram brug af flere konti for udvalgte brugere af app’en til iOS, så der er måske håb forude.

Screenshot_2016-02-09-09-16-38

OPDATERING: Denne artikel er nu forældet – Instagram app’en giver nu mulighed for at mere end en konto på den samme installation!

Hvis du kigger under instillinger allernederst, så vil du se, at det nu er muligt at tilføje endnu en konti – eller flere. Skiftet mellem dem foregår let og hurtigt ved et klik på profilnavnet øverst under profilen, og der er endda mulighed for at logge af den enkelte profil uden at det påvirker de andre.

Så er det store spørgsmål bare, hvordan alle de forskellige tilføjelses-apps vil fungere med de nye muligheder. Det vender vi tilbage til i et andet indlæg.

To Instagram konti på samme mobil

Med en lille smule snilde og en smart programmør kan det faktisk godt lade sig gøre – i hvert fald på en Android mobil. Men lad mig med det samme advare om, at det ikke er uden risici – og der er ingen garanti for, hvor længe det virker.

Ukendte programmer

Lige først lidt om muligheden for at indlæse programmer/apper fra andre steder end Googles Play Store. Det er Google selvfølgelig ikke meget for, da det mindsker deres mulighed for indtjening den vej. Og så er der naturligvis også langt større risiko for inficerede program, da der ikke længere er noget sikkerhedstjek.

Så nu er du advaret!

Du skal ind i Indstillinger på din Android, under Mere og Sikkerhed. Her skal du sørge for at der er markering i feltet Ukendte kilder. Nu kan du få lov til at indlæse programmer fra andre steder end Play Store.

Screenshot_2015-10-22-10-51-08
Screenshot_2015-10-22-10-49-54

Så nu er det din væsentligste opgave at sørge for, at du kun downloader og installere sikker software.

Installation af Instwogram

Instwogram er en lille genialitet, der simpelthen kloner din installerede Instagram til en ny installation, der så kan tilføjes sin egen konto. Simpelt og smart!

Du henter lettest programmet fra et udviklerforum – bare rolig, du forventes ikke at deltage i debatten.

Gå til siden eid.link/1Lplmhz  og download den seneste version.

Når den er downloadet skal du godkende installationen – det er jo farligt det her! – og vupti: så har du endnu en Instagram konto klar til oprettelse eller indlogning.

Flere konti på desktop

Screenshot_230

InstaPic til Windows 10 kan faktisk også godt håndtere flere profiler – og den kan poste direkte til Instagram uden at du skal omkring andre produkter. Det er en stor fordel, hvis man arbejder professionelt med Instagram!

Det foregår meget simpelt ved at åbne indstillinger/options og punktet “Add/Switch Account”.  Jeg har indtil videre ikke eksperimenteret med mere end 2 konti, men det ser ud til der sagtens kan være flere end de to.

Efter de forskellige konti er oprettet, kan der skiftes imellem dem hurtigt uden problemer.

Eneste åbenlyse ulempe er, at man skal kigge på reklamer – ind i mellem de regulære opslag placeres reklamer for forskellige spil mm. Men af en eller anden grund, så stoppes de af min AdBlocker!?

Andre programmer til Instagram

2015-03-08 09.58.43
Phonegram til Android

Phonegram (tidligere vist kendt som Padgram) kan i modsætning til Instagram håndtere flere konti – dog skal man betale $3 for den mulighed. Derudover kan man en hel masse andre ting: lave billedcollager, følge med i kommentarer, dele billeder på andre platforme (Facebook, Twitter mm.).

Som nævnt ovenover, så kan man ikke poste til mere end en enkelt konto. Det kan nemlig kun ske via Instagrams egen app.

En funktion, som nogen sikkert vil finde velegnet, er muligheden for at downloade ‘grams i batch. Altså udvælge en billeder/video og så hente dem ned på egen enhed til at kigge igennem i ro og mag.

Primary  til Ios

Også en betalingsapp ($2), men også en udvidelse af Instagram temmelig begrænsede muligheder.

Udover at kunne håndtere mere end en konto, giver den mulighed for ikke bare at stoppe videoer fra at afspille automatisk – men helt fravælge dem i strømmen, hvis man foretrækker kun at se billeder.

Find Primary på iTunes.

Hootsuite

Sidder du mest ved en desktop er Hootsuite nok det bedste bud. Den findes både til Ios, Android og i en browserbaseret version til at dække dine desktopbehov.

Den gratis version giver mulighed for at en smule, men skal den bruges seriøst til at overvåge flere konti (likes, kommentarer) skal man investere i den betalte version – og vil man overvåge flere Instagamkonti, skal man endda ud og betale ekstra for en app til den opgave!

Iconosquare

App’en til Hootsuite leveres af Iconosquare, så som alternativ kan man bruge deres service direkte. De havde tidligere en god statistikfunktion, men nu er den forbeholdt for betalende brugere – og så god er den altså ikke.

ellegaard

ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og guru. Har arbejdet med design og udvikling af WordPress-løsninger siden 2005.

Flere tips og tricks til sociale medier?

Modtag 15 mails om opbygningen af en online profil – og vedligehold i hverdagen – direkte i din indbakke.

Remote learning - graphics by Faber14