fbpx

de store HEADERS!

Tiden er til extravagant brug af plads; skidt med brugerne, lad os spilde pladsen på at vise hvor mærkværdigt vi kan illustrere vores produkter eller vore holdninger!

design trend big headers
de store headers stjæler billedet

Beklager, jeg fatter det ikke. Hvorfor i alverden skal vi belemres med de sindsygt store topbannere, nogen gange endda suppleret med et reklamebanner øverst?

Jeg vil ikke finde mig i at skulle scrolle for at komme ned til indhold. Jeg er ikke gået på kunstgalleri, jeg kommer for at få noget indhold, nogen informationer. At du har en designer, der kan rode rundt med illustrator interesserer mig ikke en skid.

Ideen er – ifølge sædvanligvis pålidelig kilde – at de skal erstatte tidligere tiders splash-sider. De tog imod os, men da vi ikke kan fordrage at klikke unødigt, sprang vi i stedet videre den næste på listen. Og det har så fået den konsekvens, at man bruger headeren som den store splash og så skal vi bare scrolle ned i stedet.

Hvis ikke vi gider at klikke, hvorfor skulle vi så gide at scolle? hvem har fået den sindsyge ide at det er bedre?

Nettet er genialt til at sprede information: holdninger, meninger, forklaringer og vejledninger. Alt sammen spændende og interessant, og alt sammen noget jeg er på jagt efter, når jeg surfer. Det er de ting, jeg informere andre om og jeg anbefaler sider med interesant indhold til vennerne

Din informationer vigtig, ikke? Ellers lagde du den vel ikke på nettet – og du havde forhåbentlig heller ikke forventning om at jeg ville dukke op på dine sider for at kigge på dine header, vel?

Flot grafisk sammenhæng mellem header og footer
Flot grafisk sammenhæng mellem header og footer

HVORFOR FYLDER DEN SÅ HELE MIN SKÆRM?

Jeg har dem som når jeg ser fjernsyn og ender på en kanal med reklamer for næste uge udsendelser – who cares? Jeg har ikke planlagt min liv efter at jeg skal sidde at glo på udsendelserne i næste uge, så hvorfor tror I at jeg gider se jeres trailers??

Og når man så lige stopper op et øjeblik og tænker på folk med små skærme…

Ikke smartphones eller iPhones, dem kan man godt snige sig uden om ved at lave specielt design for mobile platforme. Men de små notebooks? Med en 11″ skærm så ser du ikke andet end headeren, og så kan bide dig selv i næsen på at man føler sig snydt. Desuden sidder jeg lige her i toget og kigger – uden mus – så jeg skal sidde og scrolle på min touchpad. Og så er det altså lige meget om man kan bruge en eller to fingre – it sucks!

No way, jeg gør det ikke, jeeeeeg glider!

ellegaard

ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og guru. Har arbejdet med design og udvikling af WordPress-løsninger siden 2005.