WP: Skjul overflødige widgets

Hvis du som mig har en del forskellige plugins installeret, så har du sikkert også alt for mange widgets. Så mister man overblikket og skal bruge tid på at lede efter de væsentlige. Men du kan nemt skjule de ubrugte.

I en “standardinstallation” hos mig, vil der allerede fra starten af være alt for mange widgets. Og efterhånden som der bliver installeret ekstra plugins stiger mængden bare stille og roligt. Til sidst bladre man op og ned i rækken efter de to plugins man i virkeligheden bruger regelmæssigt.

Derfor skjuler jeg nu de overflødige plugins fra starten af, ved at fjerne deres initieringsstreng med en simpel funktion.

Her et eksempel med WPs egne widgets, hvor de fleste er skjulte:

De eneste, der vil blive vist, er de to udkommenterede linjer med Tekst og Brugermenu. Hvis du vil have vist flere, kan du bare udkommentere de pågældende linjer – eller helt slette dem.

Disse snippets kan med fordel indsættes i dit temas function.php eller dit eget funktionsplugin.

Genesis Widgets

Hvis du som mig også bruger Genesis Framework fra StudioPress, så kan denne kode på samme måde skjule de Genesis widgets du ikke bruger:

WooCommerce widgets

Ehandelsløsningen WooCommerce kommer også med en del widgets, hvoraf du garanteret kun skal bruge nogle få – resten kan skjules.

ellegaard

ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og guru. Har arbejdet med design og udvikling af WordPress-løsninger siden 2005.