HTTPS påvirker Google placering (SEO)

website sikkerhed

Et mere sikkert internet er vejen frem, mener Google. Derfor fokuserer de nu også på serversikkerhed. Og det er vel og mærke ikke kun deres egne, men også alle andres. De vil med deres algoritme påvirke webmasters til at øge sikkerheden for at fastholde en god placering i søgeresultaterne

For næsten 1 år siden kom Google med den første indikation af at de vil til at lade sikkerhed indgå som en parameter for, hvordan en webside placeres i søgeresultater, den såkaldte rang. De har tidligere kontaktet webmasters gennem deres Search Console i tilfælde af malware eller mange fejlsider, men nu vil det give den en tak mere.

De vil fremover vægte websites med SSL-certifikater højere end dem uden. Til at begynde med vil det kun påvirke en meget lille del (omkring 1% af registrerede websider) men målet er at få flere til indføre sikkerhedscertifikaterne.

Du har sikkert set websider med SSL-certifikater, for mange banker og webshops bruger dem allerede. Du kan se det indikeret ved en grøn markering i adressefeltet og en lille, låst hængelås. Det fortæller brugeren at websiden bruger kryptering og at sidens indhold er verificeret af en anden. Den kan altså ikke bare af en hacker redirectes til en anden webside.

Ved skifte til SSL-certifikat skifter webstedet også fra have protokollen HTTP til den mere sikre HTTPS. Og det er som at få en ny webadresse.

Derfor skal der laves ændringer på selve websiden ved skifte til HTTPS, så alle sider peger de rigtige steder hen – og alle de gamle adresser skal viderestilles til den nye. Ellers risikere du at gå glip af en hel masse trafik.

Desuden skal Google også gøres opmærksom på, at du er skiftet. Hvis ikke det sker, vil du miste al den ’webjuice’ du har fået opbygget og du risikere at det hele bliver registreret som duplikeret indhold. Og så vil du rasle ned ad rangstien uden mulighed for at løse det på en nem og hurtig måde.

Kilde: Google Webmaster Central Blog

ellegaard

ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og guru. Har arbejdet med design og udvikling af WordPress-løsninger siden 2005.