Både Exhange Online (Microsoft 365), Outlook.com og Gmail.com gør det muligt at bruge +-tegnet til at oprette unikke mailadresser, så nemt som at klø sig i håret!

Og hvorfor er det smart?

Jo, du kan – uden at have specielle rettigheder – selv oprette unikke mailadresser til særlige formål. Og lave automatisk filtrering på dem eller tildele kategorier bagefter.

  • soren+bilka@example.com vil ende hos soren@example.com
  • peter+august2023@example.com ender hos peter@example.com
  • sales+api+mailchimp@example.com vil ende hos sales@example.com

Men først lige lidt baggrund.

plus tegn

Subaddressing vs email alias

Teknikken med +-tegnet kaldes ‘subaddressing’ (under-adresse?). Du bruger den ved simpelthen at tilføje et +tegn og en unik indikator før @.

Altså normal mailadresse er info@eid.dk, så ved tilmelding til nyhedsmail hos Times bruger jeg adressen info+times@eid.dk.

Fidusen er, at din mailklient – og de fleste mailservere – ignorere teksten mellem + og @.

Men teksten følger med mailen og du kan derfor opretter regler med den tekst i din mailklient.

Med subaddressing kan du oprette “nye mailadresser” uden at skulle have fat i din administrator eller selv gøre noget. Du tilføjer bare “+nogettekst” – og du har en ny mailadresse.

Hvad kan jeg bruge det til?

Det kan bruges utallige steder:

  • Tilmelding til nyhedsmail
    Du kan oprette en mailadresse for hver nyhedsmail eller login og hvis du pludselig får en masse spam, kan du se, hvor det stammer fra. Og blokere det nemt!
  • Oprette mange test-brugere
    I WordPress skal hver bruger have en unik mailadresse og det kan være besværligt. Nu kan du oprette mange, men kun tjekke en indbakke.

Hvorfor er det smart?

Hvis nu du skal skrive dig op til et nyhedsbrev for at få del i en rabat eller modtage en e-bog – men ikke er helt sikker på at dem bag mailinglisten overholder reglerne for afmelding. Eller måske din mailadresse bliver solgt til spam-udsendere.

Så er det lækkert, at du kan blokere for AL trafik sendt til morten+shadytactics@minadresse.dk. Uanset hvor det kommer fra og hvem der skriver. Uden at det påvirker noget af den øvrige mail du modtager.

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.