Hvis man bruger online chat er det næsten umuligt at komme uden om emojis – det er de piktogrammer vi tidligere kaldte smileys, men i dag er der så mange forskellige at det giver god mening med det nye navn. Det linker dem også bedre sammen med følelser (emotions), som jo netop er det de er gode til at viderebringe.

Instagram gav i april mulighed for at bruge emojis også som hashtags og det skal du gøre brug af. De har nemlig vist sig at være eminente til at skabe viral aktivitet på med opslag.

Heart

Heart-emoji

Den mest brugte emoji overhovedet! Masser af mennesker vil gerne videregive et positivt budskab, så mange, at en nylig undersøgelse talte mere end 500.000 hjerter sendt i perioden april-maj 2015.

Så der er håb endnu, kærligheden har stadigvæk en chance derude på The Interweb.

Hjerteøjne

Det næstmest brugte ikon var smileyen med hjerter som øjne, brugt mere 300.000 gange. Den bruges primært til at sige det samme som hjertet, men opfattes ofte som en mere personlig kærlighed til en ting eller person.

Heart-eyes-emoji

For vi ved jo alle, hvordan man får hjerterne i øjnene, når man ser på det man holder allermest af, ikke?

Smiley med kys

6rztk4lf

På tredjepladsen kommer endnu en hjerte-smiley. Nemlig den der sender et kys afsted i form af et hjerte. Denne emoji har været på mere 180.000 gange i den periode undersøgelse stod på. Den bruges som oftest til at vise sympati overfor en anden, en kendis eller bare en anden instagrammer. Bruges også til at sige “jeg elsker også dig”, som et sarkastisk svar på en let og humoristisk fornærmelse.

LOL smiley

Og endelig på fjerdepladesen: en smiley uden hjerte. Det er den kendte “jeg griner, så jeg får tårer i øjnene”-emoji.

4rmrusvt

Den bruges alle de steder, hvor man godt lige vil virke lidt mere begejstret end bare en almindelig smiley. De situationer, hvor der nær var blevet spruttet kaffe eller cola ud over tastaturet! (hvorfor findes der ikke en emoji for det??).

Smiley

Først hele nede på femtepladsen finder vi den helt almindelige smiley, den klassiske smiley.

At4emu6s

Det lader til at den bruges som udtryk for et smil (DOH!). Bare en generel glæde og tilfredshed, ikke sådan en totalt grineren, hænderne-over-hovedet følelse.

Og hvad kan jeg så bruge emoji til?

Instagram er på vej op. Det er blandt andet her de yngre forbrugere forsvinder til, når de ikke længere er så aktive på Facebook.

Og vi har allerede set, at brugen af hashtags i et opslag kan øge både rækkevidde og aktivitet betragteligt – og nu kan du så gøre det samme med dine emoji-hashtags

Happy Instagramming #;)

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.