Eller skal du nok snart have gjort noget ved det.

Er dit websted mobilvenligt? 1

Google har for snart længe siden meldt ud, at fra 21. april vil websteders placering i søgeresultater på Google været påvirket af om webstedet er nemt at bruge fra en mobil – altså en lille skærm med touch. Hvis ikke siderne er mobilvenlige, vil siden falde længere ned i søgeresultaterne.

Er dit websted klar til det?

Responsivt design

I fagsproget findes noget der kaldes “responsivt design” – er du blevet kontaktet af en webdesign-sælger for nyligt har du sikkert hørt om det. Det betyder i helt korte træk at sidens design tilpasser sig, alt efter hvilken type enhed og hvilken skærmstørrelsen du ser siden på.

På en smartphone kan det f.eks. være at menuen skrumper ind til kun at være tre vandrette streger (kaldet en hamburger!), så den ikke fylder så meget. Hvis man klikker på eller trykker på denne hamburger, så folder menuen sig ud, så man kan vælge.

På samme måde kan billederne størrelse tilpasses og enkelte elementer skifte plads.

Alt dette sker for at gøre det lettere at bruge webstedet fra en mobiltelefon.

Hurtige sider belønnes

Samtidig har Google nu også mere fokus på sidernes leveringshastighed, altså hvor længe skal vi vente på at kunne bruge siden.

Sider, der er for længe om at blive indlæst, vil få en lavere placering i relevante søgeresultater. Hvilket igen er ensbetydende med færre besøgende og dermed nok også lavere omsætning.

Derfor er det vigtigt at holde fokus på siden hastighed, især hvis man er fokuseret på bling og smarte funktioner. Man skal altid samtidig vurdere, hvad det får at betydning for siden hastighed.

Store billeder er typisk et sted, hvor der kan hentes en del tid. Og med forskellige teknikker, kan man lad sidens funktioner være brugbare også før alt er hentet. Det er f.eks. den teknik steder som Pinterest bruger, når de viser farvede felter indtil alle billeder er overført.

Har du brug for hjælp eller vil du gerne have vurderet behovet for en renovering af dine websider, så kontakt os på tlf: 3027 2205 eller på info@eid.dk

Se mere om det  på Google Webmaster Central Blog

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.