Hvorfor skal det være gratis?

WordPress er gratis og Open Source – og dermed åbnes der åbenbart op for den følgeslutning, at alt vedrørende WP (temaer, plugins, support) også bør være gratis. Det forstår jeg ikke, og er grundlæggende uenig!

Læser man indlæg i diverse fora, så støder man ofte på personer, der søger en løsning på en bestemt problemstilling, en gratis løsning vel at mærke. Og søger man efter WP informationer på interwebbet, så møder man også hurtigt titler som 12 Gratis Plugins eller The Best Free WP Forms.

Men prøv lige at stoppe op en gang og tænk dig om.

  • Skal det nødvendigvis være gratis?
  • Bliver det bedre af at være gratis?

I de tilfælde hvor hvor du kan svare ‘ja’ til begge, så læs lige lidt mere. Måske mine argumenter kan få dig til at tænke lidt anerledes.

Betal for udvikling

Jeg har i den tid, jeg har arbejdet med Open Source set mange projekter dø en stille død. Som regel fordi udviklerne ikke længere havde noget incitament til at fortsætte (de skulle ikke længere selv bruge det) eller det overhalet af andre produkter med nye funktioner.

Uanset årsagen er det problematisk at skulle skifte et modul ud. Det er ikke altid at man kan overføre eksisterende data og det rokker ofte layoutet.

Et nyt produkt har en masse smarte funktioner, men er ofte besværligt at arbejde med for mange brugere – det er ganske naturligt. Efterhånden som flere brugere kommer med input, kan mange af besværlighederne fjernes og brugen bliver mere og mere strømlinet. Men jo kun hvis der fortsat er udvikling.

ellegaard

ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og guru. Har arbejdet med design og udvikling af WordPress-løsninger siden 2005.