Lorem Ipsum på den seje måde!

Er du træt af at skulle bruge Lorem Ipsum, så findes er indtil flere alternativer – nogen er fede, andre bare sære. Men de kan alle give dig lidt afveksling fra den helt almindelige.

Hvis du er lidt uforstående og ikke aner, hvad Lorem Ipsum er, så lad mig lige kort forklare det. Når man som designer skal afprøve funktioner elle layout, så er man nødt til at have noget tekst at arbejde med, og gerne tekst, der lidt ligner rigtige artikler eller indlæg. Men man kan ikke bare kopiere noget et sted fra, for så risikere man at overtræde nogens rettigheder – og det kan nemt blive dyrt.

Som en mulighed har det været brugt at bruge en tekst, der begynder med Lorem Ipsum. Teksten er en vrøvletekst, men den stammer egentlig fra en tekst om etik skrevet af Cicero i år 45 f. Kr.
Den del kan du læse mere om på Wikipedia: Lorem Ipsum

Her er et par gode generatorer af standard loremipsum:

Og siden 2007 har Word en indbygget lorem ipsum funktion.

Men det kan godt nogen gange blive lidt ensformigt altid bare at bruge den samme tekst, så her nogle gode alternative Ipsum-generatorer.

Samuel L Ipsum

Samuel L IpsumDen ultimativt seje Lorem Ipsum. Teksten består udelukkende af filmcitater sagt af Samuel L Jackson, og da han ikke altid spiller de mest elegante roller, så skal man nok være lidt varsom med, hvor man bruger den. Men den er cool!

Mumletekst med Samuel L Jackson

Bacon Ipsum

Bacon IpsumIkke voldsomt forskellig fra den almindelige Lorem, men en hel del af ordene er udskiftet med betegnelser for kødstykker og retter med køb: “Bacon ipsum dolor amet andouille pig alcatra tail strip steak. Chuck turducken rump, ribeye filet mignon biltong hamburger meatball brisket corned beef capicola bresaola short loin.”

Lorem Ipsum, Nu med bacon!

På flere sprog

Multi language lorem ipsumHar du brug for at skulle indsætte flersproget mumletekst, så findes der også en løsning på det. Professionel Lorm Ipsum kan genere tekst på mange sprog herunder også sprog med fremmede tegn som græsk eller hindi, sprog der læses fra højre mod venstre som arabisk og hebræisk, kunstsprog som esperanto og volapük – og ikke-talte sprog som morse og leet-speak!

Hvad mere kan man dog nogensinde få brug for?

Flersprogs mumletekst

Cupcake Ipsum

Cupcake Ipsum

Hvad med lidt til den søde tand? Ligesom med Bacon Ipsum, så er det en vrøvletekst med ord udelukkende baseret på en bestemt type ord. Her er det så taget fra kagernes verden: “Danish danish jelly-o tart gummies sesame snaps. Lemon drops gummi bears danish topping lollipop. Caramels cookie fruitcake. Gingerbread gummi bears oat cake pastry toffee soufflé carrot cake”

Lad der gå kage i din Lorem!

Lorem Ipsum på den seje måde! 1

Pirate Ipsum

Denne var meget beklageligt blevet udeladt i den første version af dette indlæg. Det var naturligvis en stor fejl, så nu er den blevet tilføjet.
 
Parrel matey Barbary Coast code of conduct Arr long boat square-rigged salmagundi booty man-of-war gally scallywag Admiral of the Black landlubber or just lubber cutlass.

Nipper pinnace sheet gunwalls case shot pressgang fluke gabion bounty black jack chandler matey jolly boat cutlass Letter of Marque.

https://pirateipsum.me/

Nietzsche Ipsum

http://nietzsche-ipsum.com/

Plus de løse

Og har du ikke fået nok, så har Mashable en lang liste til dig: http://mashable.com/2013/07/11/lorem-ipsum/

Husk din Lorem Ipsum!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Teksten her over vil du ikke have stående i dit websted, når du lancerer det, vel? 

Det er jo ment som en midlertidig tekst, der udfylder pladsen indtil du har den rigtige tekst at sætte ind. Så derfor skal huske at tjekke det hele igennem inde udgivelse. 

Den bedste løsning er faktisk at indsætte din Lorem tekst med en shortcode, som du så senere kan søge efter og udskifte.

ellegaard

ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og guru. Har arbejdet med design og udvikling af WordPress-løsninger siden 2005.
Indhold
Vil du blive klogere?

Modtag nyhedsmail med nyheder og nye opslag

Vil du blive klogere?

Modtag nyhedsmail med nyheder og nye opslag