Selvfølgelig måtte det komme: muligheden for at linke til andre steder på nettet i snaps.

Selvfølgelig, fordi det er en af de allervæsentligste mangler i Snapchat – set fra et markedsføringsmæssigt synspunkt i hvert fSnapchat får links 1ald. Med mulighed for at kunne sende ‘kunderne” videre til et reelt købsflow, bliver platformen pludselig meget mere interessant.

Men få lige hænderne ned, for det er en smule kringlet at have med at gøre; både som indholdsleverandør og som bruger. I den sammenhæng kan det fint sammenlignes med de latterliggjorte QR-koder.

Den helt store forskel er dog, at hvor QR-kodernes største udfordring var at få folk til at installerer en scanner, så HAR de allerede installeret Snapchat.

Fra Snapchats indstillinger kan du vælge Snapkoder -> Opret Snapkode og her indsætte en URL, der så omdannes til en snapkode. Lige som de ‘hulkort’ vi kender fra brugerprofilerne. Denne snapkode/snapkort kan så gemmes i kamerarullen og hentes ind i et almindeligt Snapchat-flow.

Og brugerne vil så ved åbning kunne bede om at få vist den pågældende webside.

Der er endnu ikke nogen statistik på brugen eller åbningen af links – men Snapchat siger, at det er på vej.

Muligheden findes indtil videre kun i app’en til iPhone.

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.