Det er meget almindeligt, at der i opslag på visse sociale medier (fx Instagram) står “Link i bio”. Det er en henvisning til, at der i biografien/profilteksten er et link til mere information.

Man kan nemlig ikke lave link i opslag på Instagram – men godt i sin egen profil.

Men hvad gør man så, når man skriver om flere forskellige ting i sine opslag? Ja, så er man nødt til at rette linket i profilen – der så herefter ikke længere passer med det tidligere opslag. Det er noget rod.

Det er har åbnet et marked for adskillige 3. parts programmer, der på forskellig vis kæder linket i profilen dynamisk sammen med de tilsvarende webadresser. Men det kan også løses på en anden måde.

Specialside med bio-links

Link i bio specialside 1

Jeg er gået en anden vej og har lavet en side på webstedet udelukkende til profillinket på Instagram.

Her bestemmer jeg selv indhold og jeg kan gøre indholdet dynamisk. Lige nu er der link til de tre seneste opslag samt en række faste links, blandt andet til en booking-side.

Det har den fordel, at når jeg laver et nyt blogindlæg, så skal jeg ikke ind og lave siden om – den viser stadig de tre sidste indlæg.

Siden er lavet til visning på mobil, men vil også kunne ses fra browseren på en computer uden problemer.

Shorby

Opret hurtige links med shorby. Com

Shorby er en onlinetjeneste, der kombinerer de sider, du gerne vil promovere, til en samlet oversigt.

Hvis de sider du henviser til overholder gængse standarder vil der også blive hentet billeder, der kan være med til at gøre oversigten mere spændende.

Du kan desuden tilføje videos og GIFs til din fremvisningsside.

Linktree

Linktree forside

Linktree gør det samme – men i modsætning til Shorby har du faktisk mulighed for prøve det gratis.

Du skal leve med et begrænset antal temaer at vælge imellem – og et Linktree logo på din præsentationsside. Men ellers er der masser af funktioner til din rådighed.

Lnk.bio

Link.bio er et noget simplere produkt, der har gjort noget ud af at skabe en sammenhæng med brugerfalden vi kende fra Instagram.

Til gengæld er der væsentligt færre muligheder for at tilpasse DIN side.

https://lnk.bio/

Later / linkin.bio

Later har også et produkt: Linkin.bio

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.