Udsolgte produkter i webshop

Skal jeg slette udgåede produkter i shoppen?

Det er fristende at slette varer, der ikke længere findes i shoppen – de fylder og tager fokus. Men at slette dem er dumt, der findes bedre løsninger.

Udsolgte produkter i webshop

Hvorfor ikke slette produkter?

At slette varer, der er udsolgt og ikke længere vil blive udbudt, kan virke som en hurtig løsning. Det er nem oprydning. Det er bare ikke smart set fra dine brugeres synsvinkel. Eller din egen.

Det giver fx:

  • 404 sider på dit websted
  • problemer, hvis du får produktet igen
  • kan ikke ses ved reklamationer
  • dine ordreoversigt ser mærkelig ud

Så nej, du skal ikke slette dit produkt.

Hvordan skjuler jeg et produkt i WooCommerce?

Det er faktisk ikke ret nemt at skjule et produkt, der allerede er indekseret af Google. Men du kan gøre flere ting for at undgå, at kunderne forsøger at købe lige netop det produkt.

Brug lagerstyring

Du behøver ikke bruge lagerstyring komplet med alle de udfordringer, der kan være i det ved fx mix af online og fysisk butik.

Men du kan bruge lagerstyring til at sætte produktet som værende ikke-tilgængeligt lige nu – og så benytte lejligheden til at præsentere kunden for relevante alternativer. I det fleste tilfælde giver det et salg, med mindre det er et specifik brand-produkt, de er på udkig efter.

Som udgangspunkt vises udgåede produkter stadig i oversigter/arkiver, men under WooCommerce -> Settings -> Products -> Inventory kan du sætte den til at SKJULE dem i stedet.

Fjern prisen

Hvis du fjerner prisen og sætter produktet til at være UDGÅET, så kan ingen være i tvivl. Hvis de insisterer og tager kontakt til dig, så har du bare en rigtig god mulighed for at vejlede kunden til at finde det bedst mulige alternativ.

Slet og viderestil

Hvis du vælger alligevel at slette et produkt, så sørg for at viderestille URL’en til enten et alternativ eller en overordnet oversigt.

Plugins som Rankmath og Yoast SEO Pro gør dig opmærksom på det, hvis du sletter en side eller produkt. Og hjælper dig til at lave en viderestilling (301 redirect), så kunden ender på en passende erstatning.

Hvis du ikke har et andet plugin, der kan oprette viderestillinger automatisk, så tag et kig på Redirection. Det løser opgaven og kan også holde øje med andre 404fejl på dit websted.

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.