Hvis du sidder med håndtering af social medie profiler på en Windows pc, så har du sikkert irriteret dig over, hvor besværligt det er at skrive emojis. Det behøver du ikke mere.

Hurtig indsætning af emojis

Søg efter emojis ved at taste

En af de seneste opdateringer til Windows 10 har nemlig haft inkluderet en genvej til at vise og indsætte emojis. Hvis du trykker på Windows-tasten + punktum, så dukker der en boks op, hvor du kan bladre de forskellige ikoner igennem og sætte dem ind ved markøren.

Med WIN+. åbner du for emojis i Windows

Det er standard emojis, som du måske kender fra andre Windows enheder, men denne genvej letter arbejdet en del.

En lille smart ekstrafunktion er muligheden for at søge efter en passende emoji ved bare at aktivere emojis og så skrive f.eks. vred. Så præsenteres du for passende emojis og kan hurtigt indsætte i teksten.

Hold fokus på opgaven

Få færre afbrydelser med fokushjælpSamme opdatering har for øvrigt også givet dig muligheden for at begrænse mængden af beskeder, der forstyrrer dig.

I Handlingcenter på proceslinjen yderst til højre skal du finde feltet for Fokushjælp (tåbeligt navn egentlig). Og så kan du ved klik på knappen skifte mellem forskellige begrænsningsprofiler.

Morten Ellegaard - selvportræt med vest og hat
ellegaard

Uddannet underviser, IT-administrator og WordPress-guru. Har arbejdet med design og udvikling af digitale løsninger siden 2005.